Video

Šildymo sutrikimai

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Savivaldybės kandidatai pamiršo savo darbus

Rinkimai ateina ir praeina, o gyvenimas tęsis ir po rinkimų, tik miesto valdžia pamiršo savo darbus ir pasinėrė į pažadų dalinimą. Jau nuo pavasario bandau įtikinti savivaldybės administraciją, kad susiplanuotų lėšas biudžete, nes penktadaliu padidėjusios dujų kainos pareikalaus milijonų kompensacijoms už šildymą.
Man tikrai buvo keista, kai sužinojau, kad savivaldybės meras su vicemerėmis, bei direktorius su pavaduotojais visai tuo nesirūpina. Man buvo paaiškinta, kad mieste pastatyta nauja kieto kuro katilinė ir dėl to šildymo kaina nedidės. Keista, kad miesto „šeimininkai“ pamiršo, kad Šiauliuose yra namų, kurie neturi centralizuoto šildymo ir šildymo kaina tiesiogiai priklauso nuo dujų kainos, pamiršo ir savivaldybės įstaigas su nuosavomis katilinėmis, pamiršo, kad gyventojai naudoja dujas ir maisto gamybai. Keista, kad katilinė, kuri dirbs tik pirmą sezoną ir dar niekas negali įvertinti realios naudos ir numatyti kieto kuro kainų, sukelia tokią pasitikėjimo euforiją savivaldybės „grietinėlei“.
Miesto biudžetą šiauliečiai neplanuotai papildė šešiais milijonais litų. Tokių pinigų tikrai būtų užtekę šildymo kainų kilimui kompensuoti, bet miesto „šeimininkai“ tuos pinigus jau išleido sumokėti už neplanuotai atliktus darbus.
Tikiuosi, kad šiauliečiai išsisaugos šį straipsnį ir lapkričio bei gruodžio mėnesiais atėję prašyti kompensacijų už šildymą ir išgirdę stebuklingus žodžius „nėra pinigų“, paklaus miesto „šeimininkų“, kam išleido pinigus, kokiems tikslams ir poreikiams.

LR Seimo narys Andrius Šedžius
2012-09-17



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin