Video

Žvejų šventė

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Šiaulių savivaldybė nesirūpina mokiniais

Liūdna pripažinti, kad miesto valdžia užmiršo pasirūpinti mokyklomis. Šiaulių miesto taryba dar iki šiol nepriėmė mokyklų pertvarkos bendrojo plano 2012-2015 metams ,nors jau pernai buvo pasirašytas politinis susitarimas, kad biudžeto lėšos bus taupamos vykdant mokyklų pertvarkymą. Nebuvo plano – nereikėjo ir darbų daryti! Trys Šiaulių miesto mokyklos buvo uždarytos tik nuo šio rugsėjo, kai mokiniams jau reikėjo eiti į mokyklas, o per visą vasarą šios biudžetinės įstaigos vykdė veiklą, nors buvo tuščios.
Šiaulių miesto savivaldybė liko vienintelė šalyje neturinti mokyklų
pertvarkos bendrojo plano. Jį buvo ketinama svarstyti rugpjūčio 30 d., bet dabar šis klausimas nukeltas iki lapkričio 30 d. Nukėlimo priežastis aiški – artėja Seimo rinkimai – pats nepalankiausias metas priimti nepopuliarius sprendimus. Mano nuomone, šis itin svarbaus ir aktualaus klausimo vilkinimas, yra nesirūpinimas ne tik mokiniais, bet ir mokyklų bendruomene. Kas bus toliau? Dalis bendruomenės yra palikta nežinioje – tai mūsų valdžios akibrokštas jaunajai kartai. Švietimo skyriaus specialistai projektą pateikė, gyventojai savo siūlymus ir pastabas visą vasarą galėjo teikti, tačiau valdžia savo darbų nesugebėjo padaryti. Jei miesto valdžia tik taip rūpinasi jaunaja karta, tai kokios ateities jie tikisi?
Siūlau nedelsiant mokyklų bendruomenėms išsakyti savo poziciją dėl mokyklų pertvarkymo plano, kad dar iki Seimo rinkimų būtų aišku, kaip savo įsipareigojimus vygdo politikai. Mano giliu įsitikinimu, planas nepateikiamas bijant, kad socialdemokratų Šiaulių skyriaus lyderiai nebus išrinkti į naująjį Seimą, kai mokyklų bendruomenės išvys, ką jie nori padaryti su miesto mokyklomis. Todėl kreipiuosi į miesto mokyklų bendruomenes – kuo skubiau kvieskite i susitikimus dabartinius ir būsimus Seimo narius. Reikalaukite raštiško paaiškinimo dėl mokyklų pertvarkos plano pozicijų. Užteks išsisukinėti ir meluoti! Atėjo laikas būti maksimaliai atviriems prieš rinkėjus.

2012-09-24



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin