Video

Žvejų šventė

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Šiaulių savivaldybė prašvilpė kiemų remonto pinigus

Nesuprantu, kiek galima kvailinti šiauliečius su vienintėliu pasiteisinimu – “nėra pinigų”? Kaip Šiaulių miesto savivaldybės meras, vicemerės ir ūkio reikalų komiteto pirmininkas gali meluoti rinkėjams apie būsimus darbus, jei nieko nepadarė ir nedaro šiandien, turėdami visas realias galimybes. Tarybos nariai patvirtinę Šiaulių miesto savivaldybės 2012 metų biudžetą, suplanavo 3 527 300 litų išlaidų miesto tvarkymui ir valymui, aplinkos tvarkymui ir priežiūrai 15 104 900 litų, būstui ir komunaliniam ūkiui išlaikyti 11 332 800 litų.
Man, kaip šiauliečiui, pagrįstai kyla klausimas: ponai, kur prašvilpėte pinigus? Noriu atkreipti šiauliečių dėmesį į šias įspūdingas sumas ir pagalvoti, ką būtų galima nuveikti su tokiais pinigais, jei jų valdininkai nešvaistytų ir nepasisavintų. Jei gyventojai paprašo nupjauti šaką ar nudžiūvusį medį arba nušienauti žolę -„nėra pinigų“, o tai lygu 15,1 mln. Lt. Tai kur tie pinigai? Kaip komunalininkai už 11,33 mln. Lt tvarko Šiaulių miestą spręskite patys. O jei norime sužinoti, kur išleisti pinigai, tai informacija prilygsta nacionalinio saugumo ir gynybos lygiui – „visiškai slaptai“.
Jau trūksta kantrybės reikalauti, kad visos išlaidos butų skelbiamos internetiniame puslapyje. Tuomet šiauliečiai matytų kaip leidžiami jų sumokėti mokesčiai ir įvertintų savo išrinktų politikų darbus bei pažadus. Kaip šiaulietis, galiu drąsiai konstatuoti, kad savivaldybės meras Justinas Sartauskas, vicemerės Daiva Matonienė ir Danguolė Martinkienė bei ūkio ir plėtros komiteto pirmininkas Arvydas Mockus nepateisino rinkėjų lūkesčių, nevykdo savo rinkiminės programos, žadėtos prieš savivaldos rinkimus: netvarkomi kiemai, neasfaltuojamos miesto gatvės, nepjaunama žolė, neišvalomas miestas.
Gerbiami Šiaulių miesto gyventojai, reikalaukite iš savivaldybės atlikti visus jai priklausančius darbus, nes tam yra suplanuoti ir paskirti pinigai. Žinokite, kad atlikdami darbus už savivaldybę ar nereikalaudami jų atlikti, jūs padedate jiems pasisavinti jūsų sumokėtus mokesčius, neekonomiškai planuoti ir vykdyti miesto biudžetą. Vienas Seimo narys negali kovoti su korupcija savivaldybėje, bet su jūsų pagalba mes galime padaryti mūsų miestą jaukesnį ir geresnį.

LR Seimo narys Andrius Šedžius
2012-09-14



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin