Video

Žvejų šventė

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Šildymo kainos tikriausiai ir vėl “kandžiosis”

Artėjant šildymo sezonui, dauguma tautiečių nerimauja – jei žiema bus šalta, o šildymo kainos nemažės, sąskaitos už šilumą daugeliui bus tiesiog neįkandamos. Seimo narys Andrius Šedžius mano, jog, deja, šildymo kainos šią žiemą ir vėl “kandžiosis”. Juolab, kad ir valdantieji apie mažesnes šildymo kainas nekalba.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas viešai išsakė nuomonę, jog  jis nenori prognozuoti, kiek šį sezoną galėtų brangti šildymas, tačiau sakė, kad šildymo kaina priklausys nuo naftos produktų kainos pasaulinėse rinkose.

“Iš tikrųjų yra darbo grupė, kuri rengia pataisas, teisės aktus, kurie leistų spręsti šildymo problemą. Manau, klausimas yra labai svarbus, ir darysime viską, kad šiluma brangtų minimaliai, jeigu brangtų, arba bandyti kainą stabdyti”, – pirmadienį klausiamas, kiek turėtų brangti šildymas, po Vyriausybės pasitarimo viešai pareiškė energetikos ministras.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Seimui yra pateikusi Šilumos ūkio įstatymo pataisas, kurios neleistų bendrovėms, valdančioms ir prižiūrinčioms miesto šilumos ūkį, kartu būti ir daugiabučių namų administratorėmis, primena ELTA.

Taip pat siūloma, atsižvelgiant į konkrečios savivaldybės šilumos ūkio specifiką, jeigu jos teritorijoje yra vienintelis atestuotas pastato šilumos sistemos prižiūrėtojas, šių subjektų veiklai nustatyti pereinamąjį laikotarpį, bet ne ilgiau kaip metus.

Šie įstatymų projektai turėtų pagerinti šilumos vartotojų teisių ir teisėtų interesų apsaugą, padidinti pastato šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojo (eksploatuotojo) paslaugų teikimo skaidrumą ir skatinti sąžiningą konkurenciją šilumos ūkyje.

Šiuo metu gamtinės dujos, palyginti su praėjusiais metais, pabrango 37 proc. Prognozuojama, kad šildymo kainos šį sezoną šoktels 17 proc.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin