Video

Administracijos direktorius turi atsistatydinti

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Minimali alga privalo būti padidinta

Darbdaviai, profesinių sąjungų ir ministerijų atstovų sudaryta darbo grupė iki lapkričio 1 dienos įpareigota susitarti dėl minimalios mėnesio algos.

Viešai skelbiama, kad darbdaviai pritartų didinimui, bet nuo 2012 metų vidurio.

Praėjusį pirmadienį Vyriausybė atidėjo Trišalės tarybos susitarimo dėl esminių socialinių ir ekonominių klausimų projektą, tačiau socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko įsakymu sudaryta darbo grupė iki lapkričio 1 dienos turės pateikti siūlymus dėl darbo užmokesčio, minimalios mėnesinės algos ir bazinio dydžio nustatymo perspektyvų.

Kitai darbo grupei, irgi sudarytai iš socialinių partnerių, D.Jankauskas pavedė nustatyti, kas yra viešojo sektoriaus darbdaviai ir kaip profsąjungos turėtų atstovauti darbuotojams, kad būtų galima sudaryti šakos kolektyvines sutartis.

Seimo narys Andrius Šedžius ne kartą teikė pasiūlymus didinti minimalią mėnesinę algą. Parlamentaras įsitikinęs, kad minimali mėnesinė alga privalo būti tokio dydžio, kad žmogui užtektų uždirbtų pinigų minimaliems poreikiams patenkinti. Dabartinis minimalios mėnesinė algos dydis, parlamentaro teigimu, gerokai per mažas, kad užtektų būtiniausioms prekėms ir paslaugoms apmokėti. Dar beveik prieš metus A. Šedžius siūlė minimalią algą padidinti beveik dvigubai – bent iki 1500 litų per mėnesį.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin