Video

Minimali alga

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Lietuvos energetikos ateitis priklauso nuo “stikliuko”?

Seimo narys Andrius Šedžius perspėja, kad Lietuvos energetikos sektoriuje pastaruoju metu vyksta sveiku protu nesuvokiami dalykai: iš posto traukiasi energetikos viceministras, Ignalinos atominės elektrinės (IAE) vadovai kelią sumaištį žerdami kaltinimais Vyriausybei bei kitais skandalingais pareiškimais. Tačiau, anot parlamentaro, Seimas į tokią suirutę energetikos sektoriuje niekaip nereaguoja.

“Ir vakar Seimo atominės energetikos komisijos pirmininko Roko Žilinsko būklė man pasirodė įtartina. Netrukus pirmininkas paslaptingai dingo. O kitiems Komisijos nariams energetikos klausimai, akivaizdu, mažai terūpi”, – stebėjosi parlamentaras.

A. Šedžius primena, kad paskutinį kartą Seimo atominės energetikos komisija buvo sukviesta gegužės mėnesį ir tik po to, kai jis kreipėsi į Seimo pirmininkę Ireną Degutienę pagalbos, nes Seime nerado paslaptingai dingusio komisijos pirmininko R. Žilinsko.

“Per tą laiką susikaupė labai daug svarbių klausimų. Pavyzdžiui, ką toliau daryti su Lietuvos-Lenkijos elektros tiltu LitPol LINK? Juk Lenkija atsisakė pasirašyti sutartį. Kaip vyksta elektros tilto su Švedija SWEDLINK darbai? Kokių rezultatų pasiekta dėl naujos Visagino atominės elektrinės statybos derybose su “Hitachi”? Galų gale reikia išsiaiškinti, kas vyksta Ignalinos atominėje elektrinėje ir pačioje Energetikos ministerijoje?” – vieną po kito aktualius klausimus kėlė Seimo atominės energetikos komisijos narys A. Šedžius.

Kolegų abejingumu šalies energetikos klausimams pasipiktinęs A. Šedžius sako, kad labiausiai dėl to nukentės ne kas kitas, o Lietuvos žmonės.

“Dar balandžio mėnesį siūliau pakeisti abejonių dėl galimos priklausomybės alkoholiui sukėlusį Seimo atominės energetikos komisijos pirmininką, tačiau valdantieji su tokiu siūlymų nesutiko, o ir opozicijos atstovai pareiškė esą šis postas – valdančiųjų ir jiems spręsti, kam jį patikėti. Taigi kol Atominės energetikos komisijai vadovaus “stikliuko” šalininkas, tokie ir bus rezultatai. Todėl nereikia stebėtis, kad šalies piliečių pasitikėjimas Seimu ir kitomis valdžios institucijomis toks mažas, nes nesugebame to pasitikėjimo pateisinti”, – sakė parlamentaras.

Su apgailestavimu,
Seimo narys Andrius Šedžius



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin