Video

Lietuvos motokroso čempionatas HOBBY B

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Miesto biudžeto pinigai – į asmeninę kišenę arba, Ar tikrai geriausi Šiaulių miesto savivaldybės specialistai užaugo partinių šeimose?

Šiaulių miesto savivaldybė peržengė visas ribas. Tiesiog protu nesuvokiama kaip ekonominės krizės nualintoje šalyje, kai masė šiauliečių ir kitų šalies piliečių priversti emigruoti, Miesto savivaldybėje “kepamos” darbo vietos partinių artimiesiems. Dar nespėjus nurimti įtarimų bangai dėl, pavadinkime, keistomis aplinkybėmis iš specialisto į Savivaldybės Vaikų teisių apsaugos tarnybos vedėjo kėdę atsisėdusio “socdemų” Šiaulių skyriaus pirmininko Edvardo Žakario sūnui Donatui Žakariui, Šiaulių miesto savivaldybė vėl nustebino įdarbinusi kito šiauliečio “socdemo” – Vytauto Juškaus – dukterį Žydronę Tamutienę. Ž. Tamutienė rugpjūčio pradžioje tapo Savivaldybės Finansų skyriaus vyriausiąja specialiste.

Žinoma, kaip kiekvienai motinai savas vaikas gražiausias, geriausias ir pats protingiausias, taip, tikriausiai, ir partiniams savi vaikai – geriausi specialistai. Tačiau ne vienas šiaulietis paklaustų, ar tikrai “partinukai” – patys tinkamiausi specialistai? Juk atlyginimas jiems mokamas iš mokesčių mokėtojų pinigų, o postai tiek vienai, tiek kitai partinių atžalai paskirti be konkurso.

Viešai skelbiama, kad E. Žakario sūnus D. Žakaris tiesiog parašė prašymą užimti laisvą vedėjo kėdę. Tada buvo surengtas neeilinis D. Žakario vertinimas ir, kaip žinia, nuspręsta jam patikėti šias pareigas. Ž. Tamutienei Savivaldybėje irgi nebuvo surengtas konkursas. Ji esą pervesta “tarnybinio kaitumo būdu”. Suprask, Šiaulių apskrities valstybinėje mokesčių inspekcijoje, kurioje ruošiama reforma, tikriausiai, “subraškėjo” ten dirbusios Ž. Tamutienės kėdė ir, nelaukdama, kol bus įteiktas atleidimo lapelis, užsitikrino “šiltą vietelę” Šiaulių miesto savivaldybėje.

Neteigiu, kad partiečių atžalos – visai netinkami specialistai užimti jiems pavestas pareigas, tačiau, net neabejoju, kad Šiauliuose yra ne vienas ir ne du tinkamos kompetencijos bei išsimokslinimo eilinių (nebūtinai partinių) šiauliečių, kurie galėtų eiti tokias pareigas. Todėl reikėjo kaip ir visiems mirtingiesiems,  taip ir partinių vaikams surengti konkursą, įvertinti jų žinias, kompetenciją ir tik tada nuspręsti. Galbūt būtų atsiradęs geresnis specialistas.

Kita vertus, man tikrai keista, kad versdama visus “spaustis”, “veržtis diržus”, Šiaulių miesto savivaldybė neperžiūri etatų ir nemažina jų skaičius. Verslininkai jau seniai iki minimumo sumažino, o Savivaldybėje “dėl akių” panaikinamas vienas kitas etatas, o vėliau, panašu, staiga prisireikia tai vieno, tai kito specialisto kėdės saviems.

Jau ne kartą sakiau ir tvirtai laikausi savo nuomonės, kad Šiaulių miesto savivaldybėje valdininkų skaičių reikia mažinti mažiausiai 30 procentų. Nuo pat Nepriklausomybės laikų kone kasmet didėjęs biurokratinis aparatas išsipūtė tiek, kad nebesutilpo Savivaldybės pastate ir teko praplėsti erdves valdininkams. O nuo to laiko nei miestas padidėjo, nei žmonių mieste padaugėjo. Juolab, kad informacinės technologijos mažina darbo krūvius, o tuo pačiu ir darbuotojų poreikį.
LR Seimo narys Andrius ŠEDŽIUS



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin