Video

Administracijos direktorius turi atsistatydinti

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Gandai bei nekonkretumas gali turėti lemiamos reikšmės mokyklų ateičiai

Dėl sumažėjusio gimstamumo ir emigracijos mieste katastrofiškai mažėja mokinių. Šis faktas tikriausiai visiems šiauliečiams žinomas jau ne vienerius metus. Mažėjant mokinių, neišvengiama ir miesto mokyklų pertvarka: kai kurių mokyklų uždarymas, sujungimas, prijungimas ir pan.

Ne viena ir ne dvi miesto mokyklos rugsėjo 1-ąją pasitinka kaip galimai paskutinę, tačiau mokyklų bendruomenės, vaikus į vieną ar kitą mokyklą leidžiantys tėvai viliasi, kad jų mokykla nebus uždaryta.

Nors oficialiai dar nėra nuspręsta, kurioms veikiančioms miesto mokykloms ši rugsėjo 1-oji bus paskutinė, tačiau viešoje erdvėje pasirodo planuojamų sujungti (apjungti, panaikinti) mokyklų pavadinimai. O to, anot šiauliečio Seimo nario Andriaus Šedžiaus, neturėtų būti.

“Kol dar nėra nuspręsta dėl mokyklų sujungimo, manau, skleisti tokių žinių nereikėtų. Pirmiausia dėl to, kad visuomenė į tokius pranešimus reaguoja labai jautriai ir, nors mokykla dar dirbs visus metus, tėvai savo atžaloms parenka kitas mokyklas, nes nebetiki vienos ar kitos mokyklos ateitimi. Buvau susitikęs su vienos mokyklos, apie kurios naikinimą jau sklando gandai, atstovais ir jie patikino, jog būtent gandai turi didelės reikšmės komplektuojant klases. Iškart po susitikimo su mokyklos bendruomene apsilankiau pas miesto merą ir jis patikino, jog nė viena veikianti miesto mokykla per ateinančius mokslo metus nebus panaikinta ar sujungta (prijungta). Apie planuojamą pertvarkymą mokyklų bendruomenės ir visuomenė bus nuolat informuojama, o sprendimai turėtų būti priimami iki pavasario. Tai yra, mokykla, kurią bus nuspręsta uždaryti, tai žinos nuo pavasario ”, – sako Seimo narys.

Parlamentaras įsitikinęs, jog visų mokyklų bendruomenės turi teisę kovoti už savo mokyklos išlikimą. Kiekviena bendruomenė privalo turėti galimybę įrodyti, jog būtent jų mokykla yra geriausia ir privalo išlikti. Lygiai taip pat, mokyklų bendruomenės turi suprasti, jog dalis mokyklų neišliks dėl to, kad katastrofiškai mieste mažėja vaikų, todėl dalis mokyklų neišvengiamai bus panaikintos.

“Nė neabejoju, kad mokyklų pertvarka bus “skausminga”, tačiau ji neišvengiama ir Savivaldybė, žiniasklaida, mokyklų bendruomenės turi daryti viską, kad šios procedūros pasekmės būtų kuo švelnesnės”, – sakė parlamentaras.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin