Video

Lietuvos motokroso čempionatas HOBBY B

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Teismo verdiktas dėl socialinio būsto – teisingas žingsnis stabdant besaikį mokesčių mokėtojų pinigų taškymą

“Šiaulių miesto apygardos teismo sprendimą dėl socialinio būsto Šiauliuose statybų vertinu teigiamai. Tikiuosi, kad šis teismo sprendimas bus vienas iš didesnių žingsnių kovoje su besaikiu mokesčių mokėtojų pinigų taškymu. Užuot pasukę galvas, išanalizavę pateiktus pasiūlymus, Šiaulių miesto savivaldybės vadovai ir valdininkai, spręsdami socialinio būsto problemą, eilinį kartą bandė eiti lengviausiu keliu. Ir jiems visai nesvarbu, kad statybų kainos buvo gerokai išpūstos ir už numatytą sumą būtų galima įsigyti bemaž dvigubai daugiau butų”, – sakė Seimo narys Andrius Šedžius, sužinojęs, kad Šiaulių apygardos administracinis teismas pripažino Šiaulių miesto savivaldybės praėjusios kadencijos tarybos sprendimą dėl socialinio būsto statybos ir eksploatavimo projektą, kuris būtų kainavęs 50 milijonų litų, neteisėtu.

Šiaulietis Seimo narys Andrius Šedžius ne kartą kėlė klausimą dėl socialinio namo statybos, teikė įvairius pasiūlymus, kaip šią problemą būtų galima išspręsti greičiau, paprasčiau ir žymiai pigiau.

“Dar praėjusią žiemą siūliau sutvarkyti J. Basanavičiaus gatvės 74 namo šildymo sistemą ir įrengti viršutiniame aukšte esančius butus. Tūkstančiai šiauliečių metų metais laukia socialinio būsto, o Savivaldybės atstovai kalba apie socialinio daugiabučio namo statybas. Tuo tarpu J. Basanavičiaus gatvės 74 viršutiniame aukšte – devyni laisvi butai. Reikia tik juos įrengti ir sutvarkyti šildymo sistemą. Devynios šeimos iš karto turėtų kur gyventi”, – primena parlamentaras. Nors Šiaulių miesto savivaldybei nuosavybės teise priklauso beveik du trečdaliai šio namo butų ir pakaktų tik miesto valdžios sprendimo keisti šildymo sistemą, tačiau “tempiama guma” ir neskubama priimti jokių sprendimų. Susitikimuose su gyventojais (Savivaldybės butų nuomininkais) valdininkai siūlė šildymo sistemos keitimo variantus “dėl akių” ir patys pripažino, kad nė vienas praktiškai nėra įgyvendinamas, nes Savivaldybė esą neturi tam lėšų.

“Net penkiasdešimt milijonų litų naujam projektui, ir mažai dėmesio jau turimiems socialiniams butams dar kartą parodo, kad pinigų yra, tik ne visiems jų užtenka. Panašu, kad Šiaulių miesto savivaldybės politikams trūksta politinės valios, jei tiek laiko nesugeba rasti lėšų butams įrengti ir šildymo sistemai pakeisti. Tikrai keista, kad užuot paieškoję pinigų J. Basanavičiaus gatvės 74 namo sutvarkymui, miesto valdžia bandė “prastumti” prabangius projektus ir priiminėjo sprendimus naujo socialinio namo statyboms, tuštiems ir bereikšmiais investiciniams projektams”, – piktinosi A. Šedžius.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin