Video

Administracijos direktorius turi atsistatydinti

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

RINKITE ŽMOGŲ, O NE PARTIJĄ!

Neįmanoma nepastebėti reklaminiuose stenduose besipuikuojančių politikų, kurie, pasislėpę už gražių šūkių, viliasi žmonių palaikymo.“ Svarbiausia – žmogus!“, bet ar tikrai? Man susidaro kitokia nuomonė, nes kasdieną kreipiasi šiauliečiai, kurie visiškai nesvarbūs partiniams klanams, o gal jie ne žmonės? Taip ir norisi paprašyti prisegti tų „svarbių žmonių“ sąrašus, kuriais žadama pasirūpinti. Akivaizdu, kad mokinukai ir jų tėvai yra nesvarbūs, nes jau daugiau nei metus Šiaulių miesto ir rajono savivaldybių solidarūs merai negali susitarti, kas kompensuos vaikų popamokinę veiklą. Kalbėjau su merais, abu stumia nuo savęs šią problemą. Rajono meras nenori mokėti iš biudžeto už mokinukų popamokinę veiklą, nes rajono mokiniai, lankydami miesto mokyklas, į jas atsineša „moksleivio krepšelį“, o miesto meras nesutinka, kad muzika, šokiai ar sportas rajono vaikams būtų apmokamas iš miesto mokesčių, nors daugelis rajone gyvenančių tėvų dirba mieste ir pinigus suneša į miesto biudžetą. Toks įspūdis, kad susiginčytų dviejų valstybių vadovai, bet tai Lietuvos vaikai, ir mes turime jais rūpintis, kad jie kuo daugiau išmoktų ir taptų dorais piliečiais. Nereikia stebėtis, kad, po tokių sprendimų, jaunos šeimos emigruoja ten, kur jie tikrai rūpi politikams. Rajono vaikams, lankantiems būrelius mieste, kompensacijoms reikia keliasdešimt tūkstančių litų, kurių beveik 270 milijonų litų Šiaulių miesto biudžetas neturi. Bet „svarbių žmonių“ kelionėms po Kiniją, už daugiau nei 6 tūkstančius litų, vieni juokai. Miesto vaikams sporto mokyklų stadionų nereikia, geriau „svarbūs žmonės“ ten pastatys sandėlius, nes iš vaikų sporto tai pinigų negausi. Daugiabučių kiemuose duobes sutvarkyti, žolę nupjauti, gatves valyti pinigų nėra, nes jūs nesate svarbių žmonių sąraše. „Svarbūs žmonės“ yra bankininkai, kuriems pageidaujant, miesto politikai perka banko akcijas, moka žvėriškas palūkanas už mūsų mokesčių pinigus.
Supraskim, kad visi tie, kurie siurbia pinigus iš miesto biudžeto, yra „svarbūs žmonės“, o mes, visi likę šiauliečiai, esame svarbūs tik vieną dieną per keturis metus, kai reikia ateiti ir prabalsuoti už geradarius iš plakatų. Bet rinkėjams pasijusti svarbiems kartą per keturis metus padeda mažos dovanėlės, kurias prieš rinkimus padovanoja „svarbių žmonių“ finansiškai paremti politikai – imkit ir džiaukitės nauja autobusų stotele ar žolepjovėmis. Imkit viską, ką duoda prieš rinkimus savivaldybės „šeimininkai“, bet balsuokite pagal sąžinę, nes kitaip po rinkimų nebegausite nieko, o nebalsuodami už juos, suteiksite jiems viltį ir toliau šunuodegiauti ir bandyti jus papirkti vienkartinėmis dovanėlėmis.
Kreipiuosi į visus „nesvarbius šiauliečius“, pagalvokite kiek neišpildytų pažadų girdėjote, kokius darbus pažadų dalintojai nuveikė mieste per pastaruosius metus ir nuspręskite, ar norime, kad ir toliau savivaldybės „šeimininkai“ mus mulkintų ir spręstų tik „svarbių žmonių“ klausimus. Manau, mes tikrai to nenorime, todėl rinkime žmogų, o ne partiją! Rinkime tą, kuriam galėsite pažiūrėti tiesiai į akis ir pareikšti savo nuomonę ar prašyti užtarimo, o ne tuos, kurie slepiasi už partinių vėliavų ir skambių šūkių. Balsuodami už partiją atiduodate savo balsą už kolektyvinę atsakomybę, o jei norite, kad Seimo narys atsakytų asmeniškai, rinkitės nepriklausomą kandidatą, kuris bus tiesiogiai Jums atsakingas už tai kas vyksta valstybėje!



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin