Video

Lietuvos motokroso čempionatas HOBBY B

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Socialinis būstas – būtinybė, o ne prabanga

Seimo narys Andrius Šedžius teigia, kad Šiauliuose kasmet vis ilgėja tūkstantinė gyventojų eilė prie valstybės teikiamo socialinio būsto. Lietuvos statistikos departamento duomenimis iš viso Šiauliuose socialinio būsto pernai prašė 1044 žmonės. Beveik pusė iš jų buvo įtraukti į bendrąjį socialinio būsto laukiančių žmonių sąrašą. Atskiroje eilėje būsto laukė apie 300 jaunų šeimų, beveik 200 neįgalių žmonių ir daugiau kaip 100 našlaičių. Bendroje eilėje laukia 605 šeimos, o atskirame sąraše socialinio būsto laukė 56 daugiavaikės šeimos. Savivaldybė pernai nupirko tik 14 butų. Jei aprūpinimas būstais ir toliau vyks tokiais tempais, tai paskutiniajam eilėje buto teks laukti apie 75 metus, o tai reiškia, kad būsto sulauktų tik trečioji karta.

Būtina kuo greičiau spręsti šią problemą. Vienas iš šiuo metu tinkamai nepanaudojamų rezervų  yra viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės projektai socialinio būsto srityje. A.Šedžius primena, kad Ūkio ministerija dar 2010 metų viduryje patvirtino Viešojo ir privataus sektorių partnerystės skatinimo programos 2010-2012 m. įgyvendinimo priemonių planą. Tačiau lyg ir atsiradusi šviesa tunelio gale nublėso, kai prokuratūra nutraukė Šiauliuose rengtą kelių šimtų butų statymo projektą. „Socialinio būsto Šiauliečiai iki šiolei laukia dešimtmečius, o tūkstantinė eilė ir toliau ilgėja. Kad šioje srityje pajudėtų ledai, reikalingi ryžtingi ir skaidrūs sprendimai, nes pavienių butų pirkinėjimas rinkoje sukelia dar daugiau galimybių vykdyti neskaidrius sandorius. Viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektai šiandiena vienintelė išeitis ir tai ne pagrindas baimei, o rimta galimybė spręsti problemą“, – teigė Andrius Šedžius.

Reikia nepamiršti, kad daugiau nei tūkstantis šeimų laukia eilėje, žmonių viltis neblėsta dešimtmečius, tad neverskime jų emigruoti ir nesistebėkime, kodėl jie taip daro. Kviečiu Šiaulių miesto tarybos narius ir savivaldybės administracijos vadovus neatidėliotinai spręsti šią problemą ir atnaujinti socialinio būsto statybos koncesijos projektą arba ieškoti kitokių būdų ar variantų, kaip išspręsti šį klausimą.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin