Video

Žvejų šventė

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Artėja sunki žiema- pasiruoškime dabar

Lietuvos, kaip ir visos Europos, ekonominės prognozės prastos. Skaičiai rodo, kad artėja labai sunkus laikotarpis. Mano pareiga įspėti Lietuvos žmones, kad pasiruoštų sutikti sunkią žiemą. Jau vien tas faktas, kad dujų kubinis metras kainuoja 2,17 lito, o šildymas brango 30 procentų kelia siaubą. Tačiau blogiausia dar prieš akis, nes Europos ir Amerikos ekonomikos patirs didelį stresą. Dėl sumažėjusios perkamosios galios, mažės prekių paklausa, todėl sumažės darbo vietų, mažės ir atlyginimai. Tam, kad galėtų išgyventi, energetinius išteklius valdančios šalys, ir toliau stengsis išlaikyti jų aukštas kainas. Susidarius ekstremaliai situacijai, bus sustabdyti Europos sąjungos projektų finansavimai, dėl to taip pat sumažės labai daug darbo vietų. Dėl nesurenkamų lėšų i šalies biudžetą, bus sumažintos pašalpos ir paramos arba jų teks visai atsisakyti. Taigi sukonkretindamas savo perspėjimą, noriu išskirti tris pagrindines grėsmes:
1. Energetinių išteklių brangimas.
2. Darbo vietų ir užmokesčio ženklus sumažėjimas.
3. Paramos ir dotacijų sumažinimas arba panaikinimas.
Ką galima padaryti ir ką siūlyčiau Savivaldybės vadovams ir  gyventojams.
Visų pirma, reikia kuo skubiau pasirūpinti būstų šiltinimu ir pasiskaičiuoti, kas padėtų sutaupyti šildymo išlaidas. Jau dabar reikia pradėti kaupti piniginį rezervą žiemos mėnesiams, susiskaičiuoti biudžeto išlaidas pagal naujas dujų kainas ir paskaičiuoti, kiek lėšų reikės kompensacijoms ir valstybinių įstaigų šildymui.  Pagal ekonomines prognozes, tikimybė, kad nedarbas gali išaugti 10 procentų visai reali, todėl Savivaldybės jau dabar turi pasiskaičiuoti rezervą kompensacijų ir paramos prašančioms šeimoms ir asmenims.
Žinau, kad blogų pranašų niekas nenori girdėti, tačiau realybę apnuogina skaičiai ir statistika, todėl labai rimtai siūlau imtis skubių veiksmų ir pasiruošti pergyventi sunkų laikotarpį.
Aš nesu visažinis, tačiau, dirbdamas Seimo užsienio reikalų komitete, sukaupiau pakankamai patirties ir žinių, kad daryti realesnes prognozes. Galvokime ir veikime visi kartu, rezultatas bus!



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin