Video

Administracijos direktorius turi atsistatydinti

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Susitikimas su Šiaulių kolegijos studentais

2011 m. lapkričio 15 d. Šiaulių kolegijos studentai ir dėstytojai atvyko į ekskursiją po  Seimo rūmus. Šiltai sutikti svečiai, turėjo galimybę paklaidžioti painiais Seimo koridoriais ir paklausyti gidų pasakojamų istorijų.
Po ekskursijos, šiaulietis Seimo narys Andrius Šedžius, Spaudos konferencijų salėje pasitikęs svečius iš gimtinės, mielai atsakinėjo į studentų pateiktus klausimus. Studentai domėjosi ir įstatymų leidybos procedūra, ir Seimo posėdžių eiga. Taip pat su Seimo nariu diskutavo Šiaulių miestui aktualiomis temomis, kurių, kaip žinia, netrūksta. Dėl neasfaltuotos Radviliškio gatvės A. Šedžius paaiškino, kad programa dėl gatvių asfaltavimo tikrai yra parengta, tačiau, kaip bebūtų gaila, trūkstant lėšų, yra taupoma gatvių asfaltavimo sąskaita. Seimo narys pateikė pasiūlymų, kurie iš tiesų padėtų sutaupyti, pradedant nuo Šiaulių miesto savivaldybės administracijos darbuotojų mažinimo, kurių yra nepagrįstai daug. Taip pat panaikinant miesto vadovų gaunamas priemokas už viršytą darbo krūvį. A.Šedžius pabrėžė, kad tokie sprendimai realiai padėtų taupyti ir patikino imsiąs iniciatyvos, kad tokie sprendimai patektų į savivaldybės Tarybą.
A.Šedžius, bendraudamas su jaunimu, nevengė pajuokauti, pašmaikštauti tuo sukurdamas itin jaukią nuotaiką. Paklaustas, kas jo kadencijos metu nutiko absurdiškiausio, Seimo narys net nedvejodamas atsakė, kad koregavo Ryšių reguliavimo įstatymą, kuriuo buvo siekiama apmokestinti radijo bangas skleidžiančias priemones (telefonus, TV pultelius ir kt.) O į klausimą, kokiu įstatymu didžiuojatės, A.Šedžius atsakydamas pabrėžė, kad visi įstatymai turi ir teigiamų, ir neigiamų pasekmių ir geras visiems nebūsi. Kaip pavyzdį paminėjo Alkoholio kontrolės įstatymą, kuris taikomas ir gamintojams, ir pirkėjams, ir pardavėjams, ir blaivybės šalininkams vienodai, nors visų interesai tuo pačiu klausimu išsiskiria.
Studentai domėjosi žemės mokesčiu, kodėl, kokiu tikslu jis mokamas. A.Šedžiaus atsakymas buvo tikslus ir paprastas – bet kuris turto objektas turi būti apmokestintas, nes iš to gyvena valstybė. Tačiau prisiminus, kad buvo norima apmokestinti ir transporto priemones, visi vieningai sutarė, kad tai jau būtų neteisinga. Seimo  narys pabrėžė, kad mokestį mes jau sumokame pildami kurą ir apskritai kiekvienas mokestis turi būti socialiai teisingas ir pagrįstas. Atsisveikinant A.Šedžius padėkojo svečiams už įdomius klausimus, palinkėjo saugios kelionės namo ir paragino balsuoti už žmones, kuriais jie pasitiki.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin