Video

Administracijos direktorius turi atsistatydinti

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Tarybos narių siūlymai prieštarauja Konstitucijai

„Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nario Žilvino Šilėno siūlymai atsižvelgiant į tėvų finansinę padėtį diferencijuoti lengvatas tėvams, kurie moka už vaikaus lankančius lopšelius-darželius, ne tik supykdys ne mažą dalį ikimokyklinio amžiaus vaikus auginančių tėvų, bet toks siūlymas apskritai prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai. Juk lengvatos turi būti skatinantis, padedantis veiksnys. Nesvarbu, ar šeimos pajamos didesnės, ar mažesnės už nustatytus vidurkius, šeima, kuri ryžosi susilaukti daugiau vaikų, turi turėti teisę į lengvatas, jei Savivaldybė yra tokias numačiusi. Kita vertus, tiek daugiavaikė šeima, tiek vieniša mama, neskirstant jų pagal pajamas, augina vaikus Lietuvai, o ir vaikas negali pasirinkti kokioje šeimoje jam gimti“, – sakė Seimo narys Andrius Šedžius išanalizavęs praėjusį ketvirtadienį Tarybos posėdyje pateikto sprendimo, susijusios su mokestinių lengvatų lopšeliuose-darželiuose naikinimu, projektą.

Tarybos posėdžio pradžioje sprendimo projektas išbrauktas iš darbotvarkės, tačiau kalbama, kad kiek pakoreguotas, jis politikų verdiktui bus pateiktas jau lapkričio mėnesio Tarybos posėdyje. Parlamentaras politikams siūlo atkreipti dėmesį į sprendimo projekte šeimas vien pagal finansinę padėtį diskriminuojančius veiksnius ir prieštarauti lengvatų naikinimui.

„Politikui Ž. Šilėnui rekomenduoju pasiskaityti pagrindinį šalies įstatymą, o kitiems Tarybos nariams siūlau „atsimerkti“ ir ieškoti kitų būdų sutaupyti nevaldomai švaistomas miesto biudžeto lėšas. Lengvatų naikinimas darželinukų tėvams bene absurdiškiausias taupymo būdas, kurį man kada teko girdėti. Ir apskritai politikai turėtų spręsti klausimus, kaip pagerinti žmonių gyvenimus, kaip paskatinti gimstamumą, o Ž. Šilėno pagrindinis tikslas, panašu, yra pagerinti sau gyvenimą Lietuvai vaikus auginančių tėvų sąskaita“, – piktinosi A. Šedžius.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin