Video

Šildymo sutrikimai

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Kai nėra ideologijos, nėra ir vertybių

Ar galima pasitikėti žmogumi, kuris ne vienerius metus tikėjo, skleidė ir puoselėjo partijos idėjas, kartu su bendraminčiais siekė užsibrėžtų tikslų, o perbėgęs į kitą partiją pradėjo ieškoti kaltų? Viešai kaltinti ne ką kitą, o buvusius bendrapartiečius? Kritikuoti jų nuveiktus ir nenuveiktus darbus? Tokie klausimai kyla perskaičius ne vieną Seimo nario, buvusio Naujosios Sąjungos (socialliberalo) Šiaulių skyriaus pirmininko, o dabar socialdemokrato Valerij Simulik viešą pareiškimą.

Praėjusią kadenciją Šiaulių miesto savivaldybėje V. Simulik bendrapartiečiai užėmė aukštus postus: Alma Javtokienė buvo mero pavaduotoja švietimo reikalams, o Denis Michalenko užėmė administracijos direktoriaus pavaduotojo, atsakingo už švietimą, vietą. Tokie svarbūs asmenys per ketverius metus turėjo priimti ne vieną svarbų sprendimą galėjusį tiek teigiamai, tiek neigiamai įtakoti Šiaulių miesto ateitį. Reikėtų pažymėti, kad D. Michalenko, be kitko, buvo ir Savivaldybės Švietimo reformos pirmininkas. Per ketverius metus “reformavo” taip, kad dabar net 6 mokyklas planuojama uždaryti.

Rezultatą turime tokį, kokį turime. Viešai skelbiama, kad pagal neseniai sudarytus savivaldybių reitingus, Šiaulių miesto savivaldybei atiteko tik 52-oji vieta iš 60. Savivaldybės buvo vertinamos atsižvelgiant į ne vieną dešimtį kriterijų, tarp kurių buvo gyventojų skaičius, nedarbas, investicijos, šilumos ir vandens kainos, renovuotos švietimo įstaigos ir kiti. Taigi akivaizdu, kad situacija mieste – išties ne kokia. Ir nereikia kaltinti vien ekonominio nuosmukio – juk ir kitos savivaldybės turėjo išgyventi ekonominio nuosmukio sąlygomis. Didelę dalį atsakomybės už tai, ką dabar turime, privalo prisiimti valdžios, ypač praėjusios kadencijos valdančiųjų atstovai, kurių tarpe buvo ir V. Simulik bendraminčiai.

Tačiau V. Simulik ir šį kartą viešai pareiškė, kad miesto reitingas – per keletą metų Šiaulių miesto savivaldybės darbo rezultatas. Esą kas buvo pasėta, dabar tenka nupjauti. Suprask – jis pats čia niekuo dėtas – kalti kiti.

Sutikite, keistai atrodo tokie Šiaulių valdančiojoje daugumoje buvusios partijos Šiaulių skyriaus lyderio pareiškimai ir išsakyta pozicija. Užuot kaltinęs kitus, V. Simulik tiesiog privalo prisiimti asmeninę atsakomybę už nustekentą miestą ir viešai šiauliečių atsiprašyti.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin