Video

Lietuvos motokroso čempionatas HOBBY B

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Neatostogaujantiems savivaldybių įmonių vadovams siūlau mažinti atlyginimus

Paaiškėjus, kad kai kurie Šiaulių miesto savivaldybės įmonių vadovai metų metais oficialiai neatostogauja, šiaulietis Seimo narys Andrius Šedžius siūlo peržiūrėti vadovų etatus ir sumažinti atlyginimus.

“Atostogos reikalingos tam, kad žmogus pailsėtų nuo darbo, atgautų jėgas. Jei žmogus metų metais neatostogauja, neabejotinai sumažėja jo darbo našumas, o jei vadovas teisinasi, kad darbe nepavargsta, tai rimtas signalas savivaldybės administracijos vadovams. Galbūt per mažas vadovo darbo krūvis? Tokiu atveju ir atlyginimas vadovui turėtų būti mažesnis”, – mano parlamentaras.

Seimo narys įtaria, kad Savivaldybės įmonių vadovai piktnaudžiauja padėtimi ir neatostogauja tik “popieriuje”.

“Abejoju, ar iš tiesų aštuonerius ar net dešimt metų neatostogavę vadovai realiai neatostogavo. Galbūt jie iš tiesų atostogavo, tačiau oficialiai dirbo? Gaila, kad darbo vietas saugantys įmonių buhalteriai ir kiti darbuotojai neoficialias vadovų atostogas toleruoja.  Abejones, dėl galimai neformalių vadovų atostogų dar labiau sustiprina faktas, kad Savivaldybės administracijos vadovas tiek metų nepastebėjo, nekontroliavo, nesidomėjo kada vadovai atostogauja, o kada dirba”, – įtaria A. Šedžius.

Anot parlamentaro, “sutaupytos” atostogos virstų nemenkais pinigais, jei vadovas sugalvotų išeiti iš darbo. Užmokestis už nepanaudotas atostogas sudarytų dešimtis tūkstančių litų, nes, pavyzdžiui, “Šiaulių turgaus direktoriaus” direktoriaus atlyginimas per mėnesį sudaro apie 5 tūkstančius litų.

Viešai skelbiama, kad ilgiausiai neatostogavusių Šiaulių miesto savivaldybės įmonių vadovų sąraše bene aukščiausią vietą užimtų UAB “Šiaulių gatvių apšvietimas” vadovas Edmundas Laugalis neatostogavęs net dešimt metų. Aštuonerius metus neatostogavo ir UAB “Šiaulių turgus” vadovas Alvydas Petroliūnas. Maždaug šešerius metus neatostogavo ir UAB “Busturas” direktorius Vilius Laužikas.

“Lengva neatostogauti “Šiaulių turgaus” direktoriui, kai turgus dirba ne visomis darbo dienomis, o ir baigiasi apie 15 valandą. Natūralu, kad tik tiek dirbdamas žmogus labai nepervargsta”, – pridūrė A. Šedžius.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin