Video

Administracijos direktorius turi atsistatydinti

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Šiaulių miesto mokyklų stadionai išparduodami kaip žemės sklypai

 Šiaulių miesto Taryba nesuteikė galimybės perspėti, kokią nedovanotiną klaidą norima padaryti. Nesuteikti žodžio Seimo nariui, taip nusprendė Tarybos nariai, kurie pamiršo savo atsakomybę prieš rinkėjus. “Kaip šiauliečių išrinktas parlamentaras jaučiu pareigą kovoti už žmonių interesus, už sporto visuomenę, už jaunają kartą” – teigė Seimo narys Andrius Šedžius.

Savivaldybės tarybai buvo teikiamas klausimas Nr. 13 “Dėl sporto mokyklos “Saulė” patikėjimo teise valdomų bėgimo tako ir krepšinio aikštelės nurašymo ir pardavimo, kaip komercinį sklypą”.  

“Man nesuprantama, kaip sporto mokykla gali ugdyti sportininkus, be sporto bazės? Po kiekvienos olimpiados ar svarbių varžybų laimėjimo, politikai puola į glėbį sportininkams, žada jiems sporto bazes, baseinus, stadionus ir inventorių. Tačiau pažadai taip ir lieka pažadais. Bet blogiausia, kad sunaikinamos ir išparduodamos ir esamos sporto bazės. Nejaugi jaunųjų sportininkų ugdymas ir vaikų ateitis nebesvarbi miesto Tarybos nariams ir miesto “šeimininkams”? Netikiu, kad tai paskutinis žemės sklypas ant kurio galima pastatyti sandėlį”- teigė parlamentaras.

Šiaulių miesto savivaldybės tarybos Ūkio ir plėtros komitetas pritarė tokiam sprendimui, motyvuodamas tuom, kad sporto mokyklos “Saulė” direktorius Benjaminas Kirstukas pats prašė stadioną, veją ir krepšinio aikštelę likviduoti, kaip nenaudojamą turtą, o sklypą parduoti, kaip gamybinės paskirties pastato statybai. Šiaulių miesto taryba sprendimu T-28, patvirtino detalujį planą, kuriuo suformavo 4511 kv. m. ploto sklypą gamybinės paskirties pastato statybai.

“Nors Šiaulių mieste, Pramonės gatvėje, pilna tuščių gamybinės paskirties žemės sklypų, savivaldybės Taryba nutarė išparduoti veikiančią sporto bazę. Tokie sprendimai rodo miesto politikų požiūrį į sportininkus ir miesto ateitį”- teigė Seimo narys Andrius Šedžius.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin