Video

Žvejų šventė

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Mokyklų griovimas – tautos naikinimas

Šiaulių miesto savivaldybės administracija net nesuvokia kaip pakenks švietimo sistemai jų nekompetencija, pertvarkant mokyklas. Pagrindinis dėmesys skiriamas ne mokykloms ir jų teisingam vertinimui, atsižvelgiant į mokinių interesus, o asmeniniams ryšiams ir naudai.
Mano nuomone, svarbiausia reikia galvoti apie mokinius, jų saugumą, galimybę įgyti išsilavinimą bei mokymosi sąlygas. Jei pirmokui reikės eiti į mokyklą kelis kilometrus ir kirsti kelias judrias gatves, o paskui patirti patyčias ir baimę, tai kokia pertvarkos prasmė? Taupyti galima ir savivaldybės biurokratų sąskaita.
Mokyklų pertvarkos procesas turi vykti dalyvaujant specialistams ir konsultuojantis su bendruomene, o ne slapukaujant ir ieškant asmeninės naudos.
Niekaip nesuprantu, kodėl komisija nesilaiko miesto Tarybos patvirtintų mokyklų vertinimo kriterijų ir ignoruoja mokyklų vadovų išsakytas pastabas.
Komisija jaučiasi visagalė ir aukščiau už Tarybą, nes ruošia mokyklų pertvarkos planą klastodami duomenis ir visiškai nesiskaitydami su mokyklų vadovais ir bendruomene.
Tikiuosi, kad Tarybos nariams užteks sveiko proto nepritarti pateiktam planui ir pakeisti tuos komisijos narius, kurie daro įtaką savo sprendimais dėl mokyklų, kurios yra strateginėse miesto vietose, uždarymo ir pardavimo įtakingiems verslininkams.
Negaliu neigti, kad mieste sudėtinga situacija ir mokinių sumažėjimas kelia nerimą, bet suprantu, kad miestas nemiršta, gyvenimas pagerės, pradės gimti vis daugiau vaikų, o tada bus dar didesnė bėda, kai negalėsime rasti jiems mokyklų. Griauti yra lengva, bet sukurti ir pastatyti reikia sumanumo ir gebėjimų. Prieš uždarant mokyklas, siūlyčiau miesto valdžiai bent teoriškai paskaičiuoti, kiek kainuotų lėšų ir laiko pastatyti ir atidaryti mokyklą? Gal tada dingtų karštligiškas noras griauti.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin