Video

Lietuvos motokroso čempionatas HOBBY B

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Kolumbariumo sienelė puikiausiai atstotų kapinių tvorą

Šiaulietis Seimo narys Andrius Šedžius džiaugiasi, kad pagaliau Šiaulių miesto savivaldybė išgirdo šiauliečių jau prieš keletą metų siūlytą kolumbariumo idėją ir ruošiasi apsvarstyti galimybę vienoje iš veikiančių miesto kapinių įrengti kolumbariumo sienelę.

„Įrengti kolumbariumą tikrai nėra sudėtinga – nereikia nei didelių investicijų, nei pastangų. Be to ir specialių ar ypatingų reikalavimų kolumbariuimui nėra. Todėl siūlau Šiaulių miesto merui inicijuoti, kad kolumbariumas būtų įrengtas sienoje, kuri apjuostų kapines ir ši siena taptų kapinių tvora. Taip būtų gaunama dviguba nauda – ir vietos kapinėse susitaupyti ir tvora nauja, graži būtų“- sakė A. Šedžius.

Parlamentaras mano, kad iš pradžių reikėtų įrengti eksperimentinę kolumbariumo sienelę – apie 50 metrų ilgio ties pagrindiniais Ginkūnų kapinių vartais, o vėliau, palaipsniui, tęsti sienos statybą ir apjuosti kapines. Seimo nario manymu, kolumbariumo sienelė-tvora turėtų siekti apie 2 metrus aukščio.

Bendraudamas su šiauliečiais, A. Šedžius jau seniai pastebėjo, kad gyventojų požiūris į laidojimo tradicijas po truputį keičiasi. Vis daugiau žmonių artimųjų palaikus kremuoja, o urnas su pelenais laidoja kituose miestuose veikiančiuose kolumbariumuose, todėl parlamentaras nė neabejoja, kad Šiauliuose pastatyta kolumbariumo siena bus paklausi.

„Ir Bažnyčia palaikų deginimui neprieštarauja, o ir Biblijoje parašyta, kad iš dulkės kilę į dulkes pavirsime“, – sako A. Šedžius.

Seimo nario žiniomis, kolumbariumas Ginkūnų kapinėse buvo numatytas dar prieš penkiolika metų, tačiau paklausos jam tada nebuvo. Planuojant Dausiškių kapines, kolumbariumas numatytas ir jose. Tačiau Dausiškių kapinių projektas užstigo, o laidojimo vietų mieste veikiančiose kapinėse katastrofiškai mažėja.

„Įrengus kolumbriumą Ginkūnų kapinėse nė neabejoju, kad ne maža dalis šiauliečių norėtų savo artimuosius palaidoti kolumbariumo sienelėje. Juolab, kad ir krematoriumas pradeda veikti Kėdainiuose ir žmonėms nebereikės artimųjų palaikų vežti kremuoti į Rygą ar kitus užsienio miestus. Taip iš dalies išsispręstų ir kapaviečių trūkumo problema“, – mano A. Šedžius.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin