Video

Žvejų šventė

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Seimo narys Andrius Šedžius atsako į tiesioginėje laidoje “Tautos mandatas” užduotus Jūsų, šiauliečių, klausimus

- Medelyno, Kalniuko mikrorajonuose, o dabar ir Ginkūnuose tiesiami vandentiekio ir kanalizacijos nuotėkų tinklai. Mes gyvename Gegužių gyvenvietėje. Gyvenvietė didelė, tačiau apie centralizuotą vandentiekį ir nuotekas niekas nekalba. Norėčiau sužinoti, ar artimiausiuose planuose yra numatyta ir mūsų gyvenvietėje nutiesti vandentiekio ir nuotėkų tinklus, – klausė paskambinęs šiaulietis.

- Susisiekiau su centralizuotą vandenį tiekiančią ir nuotėkas tvarkančia bendrove “Šiaulių vandenys” ir mane patikino, jog Šiaulių rajono savivaldybės taryba šių metų liepos 21 dieną  pritarė, kad būtų rengiamas ir įgyvendinamas vandentvarkos projektas ,,Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra Šiaulių rajone Aukštelkės, Bubių, Gegužių, Ginkūnų (II etapas) kaimuose“, kurio apimtyje numatyta naujų vandentiekio/nuotekų tinklų plėtra ir Šiaulių rajono Gegužių kaime. Ar projektas bus įgyvendinamas ir jo vykdymo terminai priklausys nuo LR aplinkos ministerijos sprendimų skirti Europos Sąjungos Sanglaudos fondo ir Valstybės biudžeto finansavimą. Susitikimas su aplinkos ministerijos atsakingais pareigūnais suplanuotas spalio pirmąją savaitę, tada ir paaiškės projekto terminai.

- Teko girdėti, kad Seime ruošiamasi keisti įstatymus, turėsiančius įtakos studijuojantiems našlaičiams. Dabar našlaičiai išmokas gauna iki 24-erių metų, kalbama, kad pakeitus įstatymus, išmokos bus gaunamos iki 25-erių metų. Ar tai tiesa? – klausė šiaulietė Genovaitė.

- Iš tiesų Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Seimui pristatė Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo ir jo lydimųjų įstatymų pataisas, kuriomis siekiama sudaryti galimybę studijuojantiems našlaičiams teisę ilgiau gauti išmokas.

Tokios pataisos iš tiesų labai svarbios, nes dažniausiai jaunuoliai mokyklą baigia sulaukę 19 metų, kolegijoje ar universitete studijuoja ketverius metus, o magistrantūros studijos – dar dvejus metus. Taigi išsilavinimą žmogus dažniausiai įgyja apie 25-tuosius metus.

Teikiamomis įstatymų pakeitimais siūloma sudaryti galimybę studijuojantiems našlaičiams gauti valstybines našlaičių pensijas, draudimo išmokas, mokamas dėl apdraustojo mirties, susijusios su nelaimingu atsitikimu darbe ar ūmia profesine liga, valstybines signatarų našlaičių rentas, našlaičių rentas ir pensijas, žalos atlyginimą maitintojo netekimo atveju iki jiems sukaks 25 metai. Dabar tokias išmokas našlaičiai gauna iki 24 metų.

Po pateikimo buvo pritarta vienbalsiai ir tikiuosi, kad įstatymas įsigalios dar šiais metais.

- Prie Vilniaus g. 34 namo nekultūringi vairuotojai nuolat stato automobilius ant žalios vejos, buvusios vaikų žaidimų aikštelės. Kaip reikia šį klausimą išspręsti?

- Kiekvienu atveju dėl stovėjimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir daugiabučių kiemuose, kuomet vairuotojai statydamiesi transporto priemones pažeidinėja Kelių eismo taisyklių reikalavimus, galima kreiptis į Savivaldybę. Be abejo, į visus pranešimus apie daromus teisės pažeidimus reaguoja ir policijos pareigūnai. Todėl pastebėjus ne vietoje pastatytą automobilį ar užfiksavus kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, apie tai reikėtų informuoti policijos pareigūnus arba Savivaldybės atstovus ir pažeidėjai bus nubausti.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin