Video

Minimali alga

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Savivaldybės vadovai problemas sprendžia kaip stručiai – jei nematai, tai jų ir nėra

“Viešas Šiaulių miesto savivaldybės administracijos vadovo pareiškimas, esą jis nežino nė vienos moters Šiauliuose, kuri su vaikais gyventų gatvėje ir dėl to esą nėra didelės problemos, kad smurto aukos neturi mieste kur prisiglausti, tikriausiai papiktino ne mane vieną. Toks Savivaldybės vadovo problemos sprendimo būdas primena strutį, o juk įkišus galvą į smėlį problemos niekur nedingsta” – piktinosi Seimo narys Andrius Šedžius, reaguodamas į Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Vlado Damulevičiaus pasiteisinimą dėl to, kad Savivaldybė neskiria nei patalpų, nei lėšų smurto aukoms.

Anot Seimo nario, savo vaikus mylinčios ir jais besirūpinančios motinos dažniausiai kantriai kenčia sutuoktinių smurtą, bet namų nepalieka, o jei ir atsiduria gatvėje, tai vaikai iš tokių motinų dažniausiai atimami ir apgyvendinami vaikų namuose. Tačiau, jei moterys su vaikais negyvena gatvėje, jokiu būdu nereiškia, kad mieste nėra smurto aukų, kurioms reikia pagalbos.

“Ketvirtadienį vykusiame Tarybos posėdyje, politikai lengva ranka spaudė mygtukus už tai, kad buvusios V. Laužiko mokyklos pastatas būtų įtrauktas į privatizuojamų objektų sąrašą. Tikrai keista, kad Savivaldybės politikai apsisprendė geriau pastatą parduoti, nei skirti organizacijoms, norinčioms ir galinčioms pasirūpinti moterimis, kurios šeimose patyrė smurtą ir nusprendė pakeisti savo gyvenimą. Juolab, kad dar visai neseniai Šiaulių miesto valdžia tą patį pastatą bandė “prastumti” mažai žinomai religinei bendruomenei, kuri mokyklos pastate planavo apgyvendinti buvusius kalinius”, – sakė A. Šedžius.

Kadangi Šiaulių miesto savivaldybės vadovas nemato didelės problemos, dėl smurtą šeimose patiriančių asmenų, tai parlamentaras tikisi, kad vadovai atkreips dėmesį bent į konkrečius skaičius, o statistika išties negailestinga. Vien per šiuos metus Šiaulių pareigūnai gavo per 800 iškvietimų dėl konfliktų šeimose, išnagrinėta per 300 prašymų dėl smurto šeimose. Savivaldybės Vaikų teisių tarnybos duomenimis, mieste yra apie 170 Socialinės rizikos šeimų, kuriose auga apie 250 vaikų. Kasmet į apskaitą įtraukiama apie 40-50 Socialinės rizikos šeimų.

“Kadangi Savivaldybės vadovas nemato problemų, rekomenduoju visiems smurtą šeimoje patyrusiems asmenims kreiptis tiesiai į Savivaldybės administracijos vadovą V. Damulevičių. Adresas: Vasario 16-osios g. 62, Šiauliai” – rekomendavo parlamentaras.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin