Video

Lietuvos motokroso čempionatas HOBBY B

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Būtina sudaryti parlamentinę komisiją, kuri nuodugniai patikrintų ir įvertintų struktūras, atsakingas už ES lėšų paskirstymą

“Nesibaigiantys skandalai dėl europinių lėšų panaudojimo reikalauja atitinkamo įvertinimo, todėl siūlau sudaryti parlamentinę komisiją, kuri nuodugniai patikrintų ir įvertintų Lietuvos struktūras, atsakingas už Europos Sąjungos lėšų paskirstymą”, – siūlo Seimo narys Andrius Šedžius.

Dar visai neseniai per visą šalį nuaidėjo skandalinga istorija apie tai, kaip už europines lėšas Lietuvos valdininkai keliavo į Naująją Zelandiją. O dabar ruošiamas ieškinys prieš Lietuvą dėl neveiksmingo ES lėšų panaudojimo.

Kaip žinia, už tinkamą europinių lėšų, skirtų valdininkų kelionei į Naująją Zelandiją,  panaudojimą buvo atsakinga Povilo Česonio vadovaujama Europos socialinio fondo agentūra, kuriai be kita ko patikėta atsakomybė vertinti, kiek vienas ar kita projektas yra svarbus, ir ar skirti jam finansavimą. Būtent šios agentūros veikla pasipiktino projekto, kuriuo buvo sprendžiamas daugiau kaip 600 bedarbių moterų ir neįgalių žmonių likimas, organizatoriai.

Projekto tikslas buvo padėti nedirbantiems socialinės rizikos asmenims integruotis į draudimo darbo rinką, siekiant sumažinti jų socialinę atskirtį ar net jos išvengti. Projekto įgyvendinimas apėmė šias tikslines grupes: moterys, po ilgesnės pertraukos (nedarbo trukmė didesnė nei 24 mėnesiai) grįžtančios į darbo rinką, ilgalaikiai bedarbiai ar socialinių pašalpų gavėjai bei neįgalieji. Atlikti tyrimai tik patvirtina, kad pasirinktos projekto tikslinės grupės patiria diskriminaciją darbo rinkoje ir yra labiau engiamos už kitas grupes. Projektas numatė, kad dalyviai lankytų individualius ir grupinius socialinės reabilitacijos ir profesinės reabilitacijos užsiėmimus siekiant atkurti jų pasitikėjimą savimi, skatinti motyvaciją įgyti kvalifikaciją ir atitinkamai pagal ją dirbti. Tačiau Agentūra projektą atmetė.

Organizatoriai pateikia ne vieną ir ne du argumentus, kodėl šis projektas buvo ypač svarbus. Jie įsitikinę, kad projektas buvo atmestas be rimto pagrindo ir ruošiasi rimtai kovai prieš, jų nuomone, netinkamą ES lėšų skirstymą šalyje. Apie chaosą ES lėšų paskirstymo sistemoje projekto rengėjai linkę informuoti Europos struktūras ir agentūras, atsakingas už ES lėšų skyrimą Lietuvai.

“Skandalui vejant skandalą, kontroliuoti ir vertinanti europinių lėšų skirstytojus – tiesiog būtina. Jei iš tiesų paaiškėtų, kad lėšos buvo skirstomos ne pagal numatytus kriterijus, o kitais principais, būtina įvardinti atsakingus asmenis ir juos nubausti”, – įsitikinęs A. Šedžius.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin