Video

Lietuvos motokroso čempionatas HOBBY B

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Tarybos nariai pamiršo pažadus rinkėjams

“Nors naujoji Šiaulių miesto taryba šiauliečių išrinkta vos prieš keletą mėnesių, tačiau jau spėjo pamiršti duotus pažadus rinkėjams. Net Valdančiosios koalicijos programoje, kurią pasirašė 26 iš 31 Tarybos narių, parašyta, kad miestui svarbiais klausimais bus organizuojamos gyventojų apklausos, tačiau, panašu, kad žmonių nuomonė Šiaulių miesto savivaldybės tarybos kėdėse sėdintiems politikams nė kiek nerūpi”, – po praėjusį ketvirtadienį įvykusio Miesto tarybos posėdžio piktinosi aktyviai šiauliečių gyvenimu besidomintis šiaulietis Seimo narys Andrius Šedžius.

Praėjusį ketvirtadienį, neatsiklausus šiauliečių nuomonės, balsuota už didesnes važiavimo miesto maršrutiniais autobusais ir mikroautobusais kainas. Balsuota ir dėl buvusios J. Laužiko mokyklos pastato nuomos kuriamam narkomanų ir buvusių kalinių reabilitacijos centrui.

“Važiavimo miesto maršrutiniais autobusais ir mikroautobusais bilietų kainos – tikrai daugeliui šiauliečių svarbus klausimas, todėl jų nuomonės būtinai reikėjo atsiklausti. Kita vertus, prieš keletą metų buvo priimtas Tarybos sprendimas, jog keleivių vežėjams pateikus prašymą didinti bilietų kainas Savivaldybės auditoriai įmonėje privalo atlikti auditą, patikrinti prašymo pagrįstumą. Tačiau nė nuomonės, nė audito politikams neprireikė – bilietai pabranginti pamirštant pažadus ir pažeidžiant Tarybos sprendimą”, – sakė A. Šedžius.

Naujoji taryba nedrįso atmesti, o tik atidėjo prieštaringai vertinamą pasiūlymą buvusios J. Laužiko specialiosios mokyklos pastatą atiduoti su mažai žinoma religija susijusiam labdaros fondui “Kris-Šiaurės Vakarų Lietuvoje” ir leisti čia steigti dienos centrą ir nakvynės namus narkomanams bei buvusiems kaliniams. Šiauliečių neklausta, ar jie sutinka, jog miesto centre būtų įsteigta tokia įstaiga.



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin