Video

Minimali alga

TubePress

Problem retrieving videos from provider: Not Found

Pažadai ir darbai – miesto politikų veidrodis

Dėl rekordiškai praskolinto Šiaulių miesto biudžeto, drąstiškai karpomi atlyginimai, mažus atlyginimus gaunantys pedagogai varomi neapmokamu atostogų, o už jų pinigus miesto vadovai keliauja po tolomąją Kiniją ir augina savivaldybės biurokratų gretas. Jei mokytojas ar darželio auklėtojas nesutiks su mažesne alga ar neapmokamomis atostogomis, tuoj bus atleisti, o jei už jų pinigus vicemerė keliauja pamatyti Kiniją, mes ją turime rinkti į Seimą.
Man, kaip šiauliečiui, gėda, kad savivaldybės tarybos nariai pamiršo savo pažadus ir jau dalina naujus. Jei Arvydas Mockus visus agituoja balsuoti “už pokyčius”, tai norisi jo paklausti, kokių pokyčių, kaip miesto ūkio komiteto pirmininkas skirstantis miesto ūkiui biudžete numatytus 19 milijonų litų per metus, pasiekė. Kažkaip Šiauliuose milijonai litų nepasijuto gyventojų gerovei: Kalniuko rajone gatvės neasfaltuotos, duobės neužtaisytos, kiemai baisūs, gatvių tvarkymo ir žolės pjovimo ar sniego valymo šiauliečiai iš miesto jau nebesitiki.
Mes renkames politikus, kad jie dirbtų mums, šiauliečiams, o ne sau. Miesto valdžia taupymo žirklių griebėsi nesitardama su žmonėmis, taupo jų sąskaita, kad galetu įdarbinti giminaičius ir draugus, bei partiečius. Štai, priėmė sprendimą atleisti 28 mokyklų sargus, neva sutaupys pinigų, tačiau visa tai tik gerai sugalvotas priedangos planas, norint įdarbinti savus. Vietoj 28 atleistų sargų priėmė 14 savivaldybės darbuotojų ir pasigyrė, kad sutaupė 14 etatų. Bet juk už mokyklų saugojimą vistiek reikės mokėti, tik šiuo atveju pinigai bus skiriami jau ne iš atlyginimų eilutės, o iš paslaugų pirkimo. Kvailinti galima tik tuos, kurie neišmano savivaldybės biudžeto sandaros. Bet juk yra mieste ir išmanančių žmonių, gaila, kad nekiekvienas išdrįsta tai pasakyti. Tikiuosi, kad žmonės atidžiai įvertins padarytus darbus ir pažadėtą rojų. Kaip byloja senolių išmintis: “Geriau žinomas nuodėmingas, negu nežinomas doras”.
2012-09-26



Komentuoti

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin